Balade

fr

Inktvispasta metsint-jakobsvruchten en parmezaancrème

___
___

Ingrediënten

voor 4 personen

___
  • 12 sint-jakobsvruchten
  • 400 g zwarte tagliatelle
  • 2 el olijfolie
  • Ingrediënten voor de emulsie:
  • 150 g + 100 g fijngeraspte parmezaankaas
  • 25 cl Balade-room 19%, OMEGA, SO LIGHT 5%, VITAL 12% of 0% LACTOSE
  • 30 g Balade-boter (HALFVOL, OMEGA 3, SO LIGHT, VITAL of 0% LACTOSE)
  • 25 cl gevogeltebouillon
  • 1 snuifje fleur de sel
  • Tijd 60 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

  • Strooi 100 g Parmezaanse kaas uit op een vel bakpapier. Bak 20 minuten in de oven op 180 °C tot de kaas goudbruin is. Haal de kaas uit de oven en laat uitharden.
  • Breng de gevogeltebouillon aan de kook. Voeg de Balade-room 19%, OMEGA, SO LIHT 5%, VITAL 12% of 0% LACTOSE toe en 200 g geraspte parmezaan. Meng goed en laat de bereiding 1 uur rusten.
  • Haal de bereiding door een puntzeef. Voeg de Balade-boter toe. Mix alles tot een romige crème en plaats in de koelkast.
  • Bak de sint-jakobsvruchten in een pan met een beetje olijfolie. Besprenkel met de fleur de sel.
  • Kook de tagliatelle in een kookpot met kokend water gedurende 3 tot 4 minuten.
  • Verdeel de tagliatelle over de borden. Snijd de sint-jakobsvruchten in vieren en schik ze op de pasta. Nappeer met de parmezaancrème en werk af met een parmezaankoekje.
  • Nu nog opdienen, en smullen van je culinaire Balade-avontuur!