Balade

fr

Ciabatta met zalm,wasabi, rozijnen en selder

___
___

Ingrediënten

voor 4 personen

___
  • 2 tl Balade-room 19% of Balade So Light
  • 100 g Balade-boter (HALFVOL, OMEGA 3, SO LIGHT, VITAL of 0% LACTOSE)
  • 4 witte of bruine ciabatta’s
  • 200 g zalmfilet
  • 2 selderstengels
  • 2 el rozijnen
  • ½ rode appel
  • ½ limoen
  • 4 el mayonaise
  • 1 tl wasabi
  • 1 el olijfolie
  • 1 takje dille
  • 1 sjalot
  • Peper, zout
  • Tijd 30 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

  • Snijd de zalm in fijne sneetjes en laat ze ongeveer 20 minuten marineren in een kom met olijfolie en het limoensap. Voeg ook de fijngesneden dille toe.
  • Meng de wasabi en de mayonaise in een kom. Voeg de fijngesneden selder en de gesnipperde sjalot toe.
  • Snijd de halve appel in julienne en doe ze samen met de rozijnen in de kom. Meng voorzichtig.
  • Snijd de ciabatta’s in de lengte doormidden en smeer ze in met Balade-boter naar keuze.
  • Strijk de wasabibereiding op de ciabatta’s en leg daar de gemarineerde zalm voorzichtig bovenop.
  • Nu nog opdienen, en smullen van je culinaire Balade-avontuur!
  • Tip: Om je gerecht meer smaak te geven, voeg je 2 tl Balade-room 19% of Balade So Light toe aan de zalmmarinade. Room en dille zijn een match made in heaven.