Balade

fr

Bagel met quinoasteaken avocado

___
___

Ingrediënten

voor 4 personen

___
  • 4 bagels met sesamzaad
  • 100 g quinoa
  • 1 ei
  • 120 g bloem
  • 1 wortel
  • 1 sjalot
  • takje dragon
  • 1 rode ui
  • 4 jonge uien
  • 1 citroen
  • 100 g Balade-boter (HALFVOL, OMEGA 3, SO LIGHT, VITAL of 0% LACTOSE)
  • ½ dl witte wijn
  • 2+2 el olijfolie
  • 2 el ketchup (optioneel)
  • 2 rijpe tomaten
  • 2 avocado’s
  • Wat sla (bijvoorbeeld eikenbladsla)
  • Tijd 30 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

  • Snijd de wortel en de sjalot in kleine stukjes, fruit ze enkele minuten in een pan met 2 eetlepels olijfolie
  • Overgiet met 50 cl witte wijn en 20 cl water
  • Voeg de fijngehakte dragon en 100g quinoa toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Kook ongeveer 15 min, onder voortdurend roeren. Giet de bereiding vervolgens in een mengkom.
  • Voeg het ei en de bloem toe en meng goed. Plaats de bereiding in de koelkast en laat uitharden. Haal de kom uit de koelkast en maak 4 steaks.
  • Leg de steaks in een hete pan met een eetlepel olijfolie en bak ze 5 min. aan elke kant.
  • Prak ondertussen de avocado’s met een vork en voeg de tomaten in blokjes gesneden, de gesnipperde rode ui en het citroensap toe. Meng tot een homogene puree. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de bagels doormidden en toast ze tot ze krokant zijn. Smeer ze in met Balade-boter naar keuze. (HALFVOL, OMEGA 3, SO LIGHT, VITAL of 0% LACTOSE)
  • Strijk de avocadopuree op de broodjes en leg er de quinoasteak bovenop. Werk af met enkele blaadjes sla en de gesnipperde jonge ui. Plaats het hoedje op de bagels.
  • Nu nog opdienen, en smullen van je culinaire Balade-avontuur!
  • Tip: Je bagels krijgen meer kleur en extra smaak als je wat ketchup toevoegt voor je de bagels sluit.
\n