Balade

fr

Boterhammen met gemarineerdegrijze garnalen, granaatappel en koriander

___
___

Ingrediënten

voor 4 personen

___
  • 4 sneetjes algenbrood of volkorenbrood
  • ½ granaatappel
  • 1 limoen
  • 1 bussel koriander
  • 1 el rozepeperkorreltjes
  • 1 el olijfolie
  • 200 g grijze garnalen
  • 120 g Balade-boter (HALFVOL, OMEGA 3, SO LIGHT, VITAL of 0% LACTOSE)
  • 220 g yoghurt
  • Peper, zout
  • Tijd 15 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

  • Snijd het brood zo dik als je zelf wil. Toast de sneetjes enkele minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C tot de boterhammen licht krokant zijn.
  • Smeer de sneetjes in met Balade-boter naar keuze en smeer er een laagje yoghurt bovenop.
  • Besprenkel de boterhammen met de helft van de fijngehakte koriander.
  • Marineer de gepelde garnalen een half uur in limoensap en olijfolie.
  • Strooi de garnalen en de granaatappelpitjes voorzichtig op de sneetjes brood. Voeg de rest van de fijngehakte koriander en de rozepeperkorreltjes toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Nu nog opdienen, en smullen van je culinaire Balade-avontuur!
  • Tip: Als je liever een warm gerecht hebt, verhit dan eventjes de marinade op heel hoog vuur, en nappeer over de garnalen net voor het opdienen.