Balade

fr

Lamskroon met erwtenpuree, zoete-aardappelwedges en looksaus

___
___

Ingrediënten

voor 4 personen

___
  • 2 lamskronen
  • 700 g zoete aardappelen
  • Enkele takjes tijm
  • Enkele takjes rozemarijn
  • 300 g diepvrieserwten
  • 25 cl Balade Room met Griekse yoghurt
  • 30 g geraspte parmezaan
  • 2 à 3 teentjes knoflook
  • Platte peterselie, enkele blaadjes
  • Olijfolie
  • Peper, zout
  • Tijd 50 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in partjes.
  • Schik de zoete-aardappelwedges in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en kruid met peper, zout en tijm. Rooster de partjes 25 à 30 minuten in de oven, tot ze krokant en gaar zijn.
  • Kruid de lamskronen met peper, zout, enkele blaadjes tijm en de gehakte rozemarijn. Verhit een pan met wat olijfolie en bak het vlees 4 tot 5 minuten aan elke kant.
  • Leg het vlees in een ovenschaal en bak nog eens 15 minuten in de oven. Haal het vlees uit de oven als het gaar is, dek af met folie en laat 10 minuten rusten.
  • Kook ondertussen de erwten 8 minuten in gezouten water en giet af. Mix ze in een blender, met de helft van de Balade Griekse room, enkele muntblaadjes en de parmezaan tot je een gladde crème bekomt. Breng op smaak met peper en zout en hou de bereiding warm.
  • Mix voor de looksaus de andere helft van de Balade Griekse room met de lookteentjes, de peterselie en een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Nu de lamskroontjes nog opdienen met de erwtenpuree, de zoete-aardappelwedges en de looksaus en smullen van je culinaire Balade-avontuur!