Balade

fr

Couscoussalade met gemarineerde kip en frisgroene dressing

___
___

Ingrediënten

voor 4 personen

___
  • 500 g kippenreepjes
  • 500 ml Balade Room met Griekse yoghurt
  • 2 el ras el hanout (droge kruiden)
  • Enkele takjes tijm
  • 250 g couscous
  • 25 cl water
  • 2 wortelen
  • ½ komkommer, in de lengte doormidden en in stukjes gesneden
  • 400 g kerstomaten
  • 360 g kikkererwten, uitgelekt
  • 50 g rucola
  • ½ citroen, enkel de zeste
  • Platte peterselie
  • Dille
  • Olijfolie
  • Peper, zout
  • Tijd 30 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

  • Schil de wortelen en snijd ze in schijfjes. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en daarna in stukjes. Halveer de kerstomaten. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af.
  • Doe de kippenreepjes in een kom en giet er de helft van de Balade Griekse room over. Voeg de ras el hanout-kruiden, de tijmblaadjes en peper en zout toe. Meng alles goed en laat de marinade zijn werk doen.
  • Stort de couscous in een grote mengkom, voeg een scheutje olijfolie toe en kruid met peper en zout. Giet er kokend water over tot de couscous net onder staat en dek af. Laat de couscous 5 minuten opzwellen.
  • Maak de couscous los met een vork en voeg de fijngesneden wortelen, komkommer, kerstomaat, kikkererwten en de helft van de rucola toe. Breng op smaak met de citroenzeste, wat fijngehakte peterselie en dille en een beetje olijfolie. Roer goed om.
  • Verhit een grillpan met wat olijfolie en bak de kippenreepjes aan beide kanten goudbruin.
  • Maak ondertussen de groene dressing. Mix de rest van de Balade Griekse room met de overgebleven rucola, de peterselie en dille met een staafmixer tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  • Nu de couscoussalade nog opdienen met de dressing en de gebakken kippenreepjes en smullen van je culinaire Balade-avontuur!
  • Tip: Je kan de kip ook gewoon in een hete braadpan bakken als je geen grill hebt.