Balade

fr

Butternutsoep met gekonfijte sinaasappelzeste

___
___

Ingrediënten

voor 4 personen

___
  • 1 kg butternutpompoen
  • 600 ml groentebouillon
  • 20 cl Balade-room19 % + Balade-room voor aan tafel
  • 1 wit van prei
  • 6 zestes van gekonfijte sinaasappel
  • 2 el gepelde ongezouten pindanoten
  • 2 el olijfolie
  • Peterselie om te garneren
  • Zout, zwarte peper
  • Tijd 10 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

  • Schil de butternutpompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de prei in kleine stukjes en bak ze in olijfolie.
  • Voeg de butternut en de bouillon toe.
  • Dek af en kook tot de groenten gaar zijn
  • Mix de soep met 20 cl room en 2 sinaasappelzestes
  • Serveer met de andere zestes en de fijngehakte pindanoten
  • Werk de borden af met wat room en bestrooi met peterselie