Balade

fr

Stoofpotje met scampi en citroengras,venkelconfituur en broccolicouscous

___
___

Ingrediënten

voor 4 personen

___
  • 250 g scampi
  • 2 venkelknollen
  • 1 bussel citroengras
  • 2 stengels citroengras
  • 20 cl Balade ROOM 19%, OMEGA, SO LIGHT 5%, VITAL 12% of 0% LACTOSE
  • 1 broccoli
  • 100 g rozijnen
  • sap van 1 citroen
  • 30 cl (3x10 cl) olijfolie
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 tl tijm
  • Peper, zout
  • Tijd 60 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

  • Spoel en pel de scampistaarten. Bewaar in de koelkast.
  • Citroengrasinfusie: \nPlet de citroengrasstengels in een vijzel. Laat infuseren in 20 cl Balade-room naar keuze die je al op voorhand verhit hebt. Breng op smaak met peper en zout.
  • Venkelconfituur: Snijd de venkel in heel fijne schijven en bak ze zachtjes in een pan in 10 cl olijfolie. Voeg het venkelzaad en de tijm toe, laat inkoken tot compote.
  • Broccolicouscous: Mix de broccoli en voeg het sap van een citroen, 10 cl olijfolie, 100 g rozijnen en de fijngehakte citroengrasstengels toe. Bak een minuut op hoog vuur.
  • Haal de scampi uit de koelkast en bak ze twee minuten aan elke kant in wat olijfolie. Voeg de geïnfuseerde room toe.
  • NU nog opdienen met de broccolicouscous en de venkelconfituur en smullen van je culinaire Balade-avontuur...
  • Tip: Vergeet het darmkanaal niet te verwijderen als je de scampi pelt, zo vermijd je de bittere nasmaak.