Balade

fr

Preitaart metmosselen en curry

___
___

Ingrediënten

voor 4 personen

___
  • 1 vel bladerdeeg
  • 2 preiwitten
  • 200 g gekookte mosselen zonder schelp
  • 50 g geraspte parmezaan
  • 30 g gegrilde pijnboompitten
  • 1 tl currypoeder
  • 20 cl Balade ROOM 19%, OMEGA, SO LIGHT 5%, VITAL 12% of 0%LACTOSE
  • 50 g Balade-boter (HALFVOL, OMEGA 3, SO LIGHT, VITAL of 0% LACTOSE)
  • 2 eigelen
  • Peper, zout
  • Tijd 60 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

  • Spreid het vel bladerdeeg uit in een bakvorm en prik de bodem in met een vork. Bak 10 minuten in een oven van 180 °C.
  • Snijd de preiwitten in fijne schijfjes van 4 à 5 cm en spoel ze grondig. Stoof de prei 10 minuten in een pan met Balade-boter naar keuze jusqu’à obtention d’une crème onctueuse.
  • Doe 20 cl Balade-room naar keuze in een mengkom. Voeg de rode currypasta, de mosselen en de eigelen toe. Kruid met peper en zout.
  • Giet de bereiding op het bladerdeeg, schik daarop de prei en de pijnboompitten.
  • Bestrooi met de parmezaan en bak 20 minuten in een oven van 180 °C.
  • Nu nog opdienen, en smullen van je culinaire Balade-avontuur!
  • Tip: Je kan wat saffraan aan het gerecht toevoegen als je houdt van wat kruidiger gerechten!