Balade

fr

Crème brulée van bloemkool metnotencrème en wortelchips

___
___

Ingrediënten

voor 4 personen

___
  • 200 g bloemkool
  • 40 cl Balade-room 19%, OMEGA, SO LIGHT 5%, VITAL 12% of 0% LACTOSE
  • 4 takjes dille
  • 30 g walnoten
  • 1 snuifje nootmuskaat
  • 200 g wortels
  • 2 el maïzena
  • 4 eigelen
  • 1 tl bruine suiker (cassonade)
  • Tijd 90 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

  • Snij de bloemkool in roosjes en kook ze in een pot met licht gezouten kokend water, tot de bloemkool zacht is (ongeveer 20 minuten).
  • Voeg de Balade-room 19%, OMEGA, SO LIGHT 5%, VITAL 12% of 0% LACTOSE, de eigelen en de walnoten toe. Mix de bereiding en giet in een schaal. Plaats in de oven en laat 1 uur garen op 130 °C.
  • Schil de wortelen en snijd ze in fijne schijfjes. Rol ze door de maïzena en frituur ze tot ze krokant zijn.
  • Strooi de cassonade grof over de roombereiding en karamelliseer de suiker met een gasbrander. Werk af met de gefrituurde wortelschijfjes en enkele takjes dille.
  • Nu nog opdienen, en smullen van je culinaire Balade-avontuur!
  • Tip: Aarzel niet om wat nootmuskaat aan de bereiding toe te voegen als je je gerecht wat kruidiger wenst.

Andere lekkere ideeën ...

___

Stoofpotje met scampi en citroengras, venkelconfituur en broccolicouscous

  • Tijd 60 min
  • Moeilijkheid
  • Budget
Lees het recept
___

Wentelteefjes met gele wortels en geroosterde hazelnoten

  • Tijd 30 min
  • Moeilijkheid
  • Budget
Lees het recept
___

Inktvispasta met sint-jakobsvruchten en parmezaancrème

  • Tijd 60 min
  • Moeilijkheid
  • Budget
Lees het recept
___

Wentelteefjes met gele wortels en geroosterde hazelnoten

  • Tijd 30 min
  • Moeilijkheid
  • Budget
Lees het recept
___

Inktvispasta met sint-jakobsvruchten en parmezaancrème

  • Tijd 60 min
  • Moeilijkheid
  • Budget
Lees het recept
___

Wentelteefjes met gele wortels en geroosterde hazelnoten

  • Tijd 30 min
  • Moeilijkheid
  • Budget
Lees het recept
___

Wentelteefjes met gele wortels en geroosterde hazelnoten

  • Tijd 30 min
  • Moeilijkheid
  • Budget
Lees het recept
___

Inktvispasta met sint-jakobsvruchten en parmezaancrème

  • Tijd 60 min
  • Moeilijkheid
  • Budget
Lees het recept
___

Ciabatta met zalm, wasabi, rozijnen en selder

  • Tijd 30 min
  • Moeilijkheid
  • Budget
Lees het recept
___

Ciabatta met zalm, wasabi, rozijnen en selder

  • Tijd 30 min
  • Moeilijkheid
  • Budget
Lees het recept
___

Pompoen- en kastanjecrème met komijn en gefrituurde kruiden

  • Tijd 60 min
  • Moeilijkheid
  • Budget
Lees het recept
___

Pompoen- en kastanjecrème met komijn en gefrituurde kruiden

  • Tijd 60 min
  • Moeilijkheid
  • Budget
Lees het recept
___

Stoofpotje met scampi en citroengras, venkelconfituur en broccolicouscous

  • Tijd 60 min
  • Moeilijkheid
  • Budget
Lees het recept
___

Pompoen- en kastanjecrème met komijn en gefrituurde kruiden

  • Tijd 60 min
  • Moeilijkheid
  • Budget
Lees het recept
___

Preitaart met mosselen en curry

  • Tijd 60 min
  • Moeilijkheid
  • Budget
Lees het recept
___

Pompoen- en kastanjecrème met komijn en gefrituurde kruiden

  • Tijd 60 min
  • Moeilijkheid
  • Budget
Lees het recept
___

Preitaart met mosselen en curry

  • Tijd 60 min
  • Moeilijkheid
  • Budget
Lees het recept
___

Preitaart met mosselen en curry

  • Tijd 60 min
  • Moeilijkheid
  • Budget
Lees het recept
___

Inktvispasta met sint-jakobsvruchten en parmezaancrème

  • Tijd 60 min
  • Moeilijkheid
  • Budget
Lees het recept
___

Preitaart met mosselen en curry

  • Tijd 60 min
  • Moeilijkheid
  • Budget
Lees het recept
___

Stoofpotje met scampi en citroengras, venkelconfituur en broccolicouscous

  • Tijd 60 min
  • Moeilijkheid
  • Budget
Lees het recept
___

Stoofpotje met scampi en citroengras, venkelconfituur en broccolicouscous

  • Tijd 60 min
  • Moeilijkheid
  • Budget
Lees het recept
Delen
Deze site is de institutionele internetsite van de merk BALADE. Op deze site is het Belgisch recht van toepassing.

De erin opgenomen informatie kan technische onjuistheden of tikfouten bevatten. Ze is niet noodzakelijk volledig noch compleet, en kan zonder voorafgaande kennisgeving worden aangepast. In die zin vervangt deze informatie geenszins het professioneel advies dat u vanwege onze medewerkers kunt ontvangen.

Door deze site te gebruiken erkent de bezoeker dat hij de mogelijkheid heeft gehad om van deze waarschuwing kennis te nemen.

Behoudens uitdrukkelijke vermelding zijn de inhoud, de pagina's, de scripts, de iconen of geluiden van deze site volledig en exclusief eigendom van S.A. CORMAN. Iedere productie, reproductie of weergave van deze site, hetzij volledig, hetzij gedeeltelijk (tekst, beeld of geluid), op eender welke informatiedrager, is verboden.

De niet-naleving van dit verbod stemt overeen met een vervalsing die de strafrechtelijke burgerlijke aansprakelijkheid van de vervalser kan impliceren.

Het is strikt verboden om de namen of de merken BALADE of hun grafische voorstelling, hetzij alleen, hetzij in combinatie met andere namen, om welke reden dan ook en met name voor publicitaire doeleinden, te gebruiken of te reproduceren zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van S.A. CORMAN. Deze namen en merken zijn overal ter wereld beschermd.

S.A. CORMAN is niet verantwoordelijk voor de inhoud van eender welke andere site waartoe u toegang zou kunnen hebben via de BALADE-site.

Evenmin is S.A. CORMAN verantwoordelijk voor de inhoud van de sites die naar de site van Balade verwijzen.

In geen geval mag de aansprakelijkheid van S.A. CORMAN worden ingeroepen voor eender welke materiële of immateriële, speciale, directe of indirecte schade die met name zou voortvloeien uit de raadpleging en/of het gebruik van deze site of van andere sites die eraan gelinkt zijn, zoals het gebruik van tekst-, geluids- of visuele informatie die erop verzameld zou kunnen zijn, en met name uit eender welk financieel of commercieel nadeel en het verlies van programma's of gegevens in zijn informatica- of ander systeem.

Wat voorafgaat wordt uitdrukkelijk overeengekomen door iedere gebruiker van de site.

Copyright N.V. CORMAN 2012 ©. Alle rechten voorbehouden.