fr

Gegratineerde pasta met knolselder en raclettekaas

< Gegratineerde pasta met knolselder en raclettekaas
  • Tijd 50 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 4 personen
___
  • 300 g macaroni
  • 700 g knolselder
  • 30 cl Balade Culinaire Room of Balade Room 0% lactose
  • 250 g raclettekaas van Le Rustique (of gratineerkaas 0% lactose)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • 1 laurierblad

Gegratineerde pasta met knolselder en raclettekaas

Gegratineerde pasta met knolselder en raclettekaas
  • Tijd 50 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

  • Schil de knolselder en snij hem in stukken. Giet het citroensap over de knolselder en meng. Kook de stukken in water, samen met het laurierblad, tot ze zacht zijn. Giet af maar bewaar een glas (20 cl) van het kookvocht.
  • Mix de knolselder fijn en voeg zo nodig wat kookvocht toe.
  • Giet de selderpuree in een steelpannetje en doe er de room en 3/4 van de in blokjes gesneden raclettekaas bij. Verwarm enkele minuten op een laag vuur en roer tot de kaas gesmolten is.
  • Kook de pasta al dente in gezouten kokend water. Giet af. Meng de pasta met de saus. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Wrijf een ovenschotel rijkelijk in met een in twee gesneden knoflookteentje. Giet de pasta in de schotel. Strooi er de rest van de raclettekaas over. Zet 20 minuten in de oven, tot de kaas goudbruin is.