fr

Zalmfilet met broccoli-hazelnootpuree

< Zalmfilet met broccoli-hazelnootpuree
  • Tijd 30 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 4 personen
___
  • 4 zalmmoten met vel
  • 600 g broccoli
  • 20 cl Balade Karnemelk, de echte
  • 30 g hazelnotenboter
  • 10 g dragon
  • 1 teentje knoflook
  • 0,5 citroen (sap)
  • 45 g olijfolie

Zalmfilet met broccoli-hazelnootpuree

Zalmfilet met broccoli-hazelnootpuree
  • Tijd 30 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

1.     Verdeel de broccoli in roosjes. Schil de stam en snij die in kleine blokjes. Kook de roosjes en blokjes in water. Giet af, spoel kort onder heel koud water en laat uitlekken.
2.     Pel het teentje knoflook en hak fijn. Bak de look kort in een pan met olijfolie, zonder te laten verbranden. Neem van het vuur.
3.     Hou 3 broccoliroosjes apart voor de afwerking. Doe de rest van de broccoli, de knoflook en zijn olie, de karnemelk, de dragon en de hazelnotenboter in een kom en mix tot een gladde puree. Giet in een steelpannetje en verwarm zachtjes terwijl je de zalm bakt.
4.     Verhit een pan met antiaanbaklaag op laag vuur. Leg de zalmmoten met het vel naar onder in de pan en dek af. Laat 10 minuten bakken, tot de zalm halfgaar is en warm in het midden.

Tip: neem de zalmmoten 30 minuten vóór hun bereiding uit de koelkast, zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen en je ze half gegaard en toch warm kunt serveren.