fr

Aardbeienijs en meringue met Balade Karnemelk

< Aardbeienijs en meringue met Balade Karnemelk
  • Tijd 15 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Ingrediënten

voor 6 personen
___
  • 50 cl Balade Karnemelk, gesuikerd of met aardbeiensmaak
  • 1 eiwit
  • 450 g rijpe aardbeien
  • 55 g kleine meringues

Aardbeienijs en meringue met Balade Karnemelk

Aardbeienijs en meringue met Balade Karnemelk
  • Tijd 15 min
  • Moeilijkheid
  • Budget

Bereiding

1.     Klop het eiwit op tot stevig schuim.
2.     Giet de Balade Karnemelk gesuikerd en het opgeklopte eiwit in een diepe schaal (of in de kom van een ijsmachine voor de beste structuur). Wanneer het ijs gestold is, giet je het in een bakje. Sluit het bakje af en zet het in de diepvries tot je het ijs serveert.
3.     Verwijder de steeltjes van de aardbeien en spoel ze heel kort. Snij 200 g aardbeien in stukjes. Doe de rest van de aardbeien in een blender met 30 g meringues. Mix tot een saus. Giet door een puntzeef om er de pitjes uit te halen.
4.     Wissel laagjes ijs, aardbeiensaus, aardbeienstukjes en verkruimelde meringue af en dien op.